گرماتاب

گرمایش تابشی گرماتاب

گرماتاب

گرمایش تابشی گرماتاب

  • ۰
  • ۰

یکی از معضلات سالن‌های تعمیر خودرو، تأمین گرمایش مورد نیاز در فصول سرد سال است. به‌طور معمول باز بودن درهای تعمیرگاه‌های خودرو، مزیت استفاده از گرم‌کننده‌های تابشی (گرماتاب) را در تعمیرگاه ها دو چندان می‌نماید.

انواع روش‌های گرمایش تعمیرگاه‌های خودرو

در سالن‌های تعمیرگاهی موجود، به طور عمده تأمین گرمایش به روش جابجایی گرما، از طریق سامانه‌های زیر انجام می‌شود: 1. بخاری‌های کارگاهی یا کوره‌های هوای گرم 2. موتورخانه حرارت مرکزی و واحدهای گرم‌کننده 3. موتورخانه حرارت مرکزی و دستگاه هواساز 4. گرمایش تابشی در سه روش اول، گرمایش به روش جابجایی صورت گرفته و به‌دلیل سبک بودن هوای گرم نسبت به هوای سرد، نقاط نزدیک به سقف سالن‌ها گرم می‌شود، ولی در گرمایش تابشی به ‌علت واسطه قرار نگرفتن هوا، در تأمین گرمایش از طریق گرم کننده تابشی (گرماتاب) موجب می‌شود که تلفات حرارتی ناشی از تهویه فضای تعمیرگاه به شدت کاهش یابد و به نیاز گرمایشی سالن به سرعت پاسخ داده شود، زیرا گرما مستقیما به افراد، ابزار و کف زمین تعمیرگاه منتقل می‌شود؛ هرچه زمان گرمایش کوتاهتر باشد، انرژی کمتری مصرف می‌شود و آسایش دمایی کارکنان تأمین می‌شود.

 گرم-کننده-تابشی-گرماتاب-برای-گرمایش-تعمیرگاه-خودرو

چرا باید از گرمایش تابشی برای گرمایش تعمیرگاه‌ خودرو استفاده کنیم؟

در بسیاری مواقع کف زمین تعمیرگاه خیس می‌باشد و در فصول سرد ممکن است کف زمین یخ بزند. به‌دلیل آلودگی هوای ایجاد شده در اثر خودروهای روشن، نیاز به تهویه سالن زیاد است و معمولاً از فن‌ های تخلیه خروج هوا استفاده می‌شود. سازه اکثر تعمیرگاه‌های خودرو از عایق‌بندی مناسبی برخودار نیستند و حتی ممکن است فاقد دیوار در کل وجوه سالن باشند. بدنه خودرو، موتور، شاسی و سایر قطعات خودرو و نیز ابزارآلات و تجهیزات مورد استفاده کارکنان تعمیرگاه، عمدتاً از جنس فلز است و به سرعت سرما یا گرما را از خود انتقال می‌دهند. از اینرو در روزهای سرد، کارکنان تعمیرگاه زمان زیادی را صرف گرم کردن خود و ابزارآلات مورد نیاز خویش می‌کنند و شرایط نامطلوب هوای داخل سالن علاوه بر کاهش راندمان کار، از کیفیت کار نیز می‌کاهد و به زبان ساده‌تر و به تعبیر بعضی از تعمیرکاران در شرایط سردی محیط دست به آچار می‌چسبد.

گرم-کننده های-تابشی-گرماتاب--تعمیرگاه های-خودرو

معایب استفاده از گرمایش بخاری‌های کارگاهی در تعمیرگاه‌های خودرو

بررسی‌های به عمل آمده مؤید این امر است که در حال حاضر به‌خصوص در تعمیرگاه‌های خودرو در ایران به‌طور عمده از روش اول، یعنی بخاری‌های کارگاهی یا کوره‌های هوای گرم استفاده می‌شود. هوای گرم شده توسط این بخاری‌ها، به‌علت سبک بودن نسبت به هوای سرد، به طرف سقف و سطوح نزدیک سقف حرکت می‌کند و از درزها و درهای باز و فن‌های تخلیه به خارج فضای تعمیرگاه می‌رود و مقدار ناچیزی از گرمای موجود در آن به نزدیک کف و مناطق مورد نیاز گرمایش می‌رسد؛ به‌عبارت دیگر در گرمایش به روش جابجایی به‌جای گرم شدن کف سالن و نقاط نزدیک کف حداکثر تا ارتفاع 2 متر از کف، به طور عمده سقف سالن‌ها گرم می‌شود.

گرمایش تعمیرگاه خودرو

نتیجه‌گیری

استفاده از سیستم گرمایش تابشی در تعمیرگاه‌های خودرو علاوه بر کاهش مصرف انرژی، باعث افزایش بهره‌وری نیز می‌گردد، به‌طوری‌که با نصب دستگاه در ارتفاع و ایجاد گرمایش یکنواخت، مناسب و سریع در کف سالن، رضایتمندی پرسنل و راندمان کاری افزایش خواهد یافت.

دستگاه-گرماتاب

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی